10 روش توصیه شده متخصصین کمک به درمان و کنترل بی اختیاری ادرار بزرگسالان و سالمندان

مصرف پوشک (پوشینه) بی اختیاری ادرار بیمار یا سالمند را چگونه کاهش دهیم!!

بی اختیاری ادرار در آقایان و خانم ها با سن متوسط به بالا تبدیل به یکی از ده ها مشکل افراد شده, که محققین و متخصصین در پی درمان قطعی این مشکل میباشند. پوشک بی اختیاری ادرار سالمند یا افراد جوان که از بی اختیاری ادرار رنج میبرند, در چندین برند وارد کشور و چند برند در داخل کشور تولید میگردد و خود دلیل بر تعدد قیمت ها و به نوعی سرگردانی مصرف کنندگان میگردد. بدون درنظر گرفتن تورم در کشور, افزایش ناگهانی  قیمت مواد اولیه تولید پوشک بچه و پوشینه بزرگسال و پد های بهداشتی خانم ها ( ماده کریستالی جذب کننده به نام “سدیم پلی آکریلات”. پلی آکریلات سدیم یک پلیمر است. پلیمر ماده ای است که در آن مولکول های کوچک به هم می پیوندند و زنجیره های بلندی را تشکیل می دهند یا همان پودر گرانول که مایع را به گوله های ژله ای تبدیل میکند) در سراسر جهان, قیمت جهانی این دسته محصولات را نیز افزایش داده. قیمت نهایی و خرید برای مصرف کننده ها, بحرانی جدید برایشان ایجاد کرده که شاید صرفه جویی در مصرف یکی از روش ها برای کاهش هزینه خرید پوشینه یا همان پوشک بزرگسال و سالمند باشد.
  • صحبتی با همراه و  پرستار بیمار

    نگهداری از سالمند و بیمار روش بستن پوشینه شورتی به سالمند و بیمار

    نگهداری از سالمند و بیمار, پوشینه و پوشک بزرگسال و کاهش مصرف

  خانواده یا پرستار سالمند یا بیمار, که دچار بی اختیاری ادرار هستند, نباید به راحتی بیمار را به پوشیدن پوشینه (پوشک) سالمند عادت دهند(البته تا جایی که بیمار توانایی راه رفتن داشته باشد) و تسلیم سختی های بردن و آوردن بیمار و سالمند به سرویس بهداشتی شوند. بدین معنی برای راحت تر کردن کار, که سالمند را تا دستشویی همراهی کنند و منتظر بایستند و سالمند را به جای خود برگردانده، گزینه به ظاهر راحت تر بستن پوشینه را ترجیح دهند. زیرا ادرار در پوشک مشکل بی اختیاری را هر روز افزایش میدهد و گاها به بی اختیاری مدفوع نیز منجر میگردد. پوشیدن یا پوشاندن پوشک شورتی بیمار، عادت میشود و استفاده دائمی از پوشینه را میطلبد. (البته که نویسنده این مقاله تجربه نگهداری از سالمند و تجربه چندین ساله فروش و آموزش تیم فروش محصولات بهداشتی کودک و بزرگسال را داراست, به این دلیل این نکته ذکر شد که با سختی های این کار آشنا هستم )

چگونه کمی از مشکلات بی اختیاری بکاهیم؟

    1. تمرینات عضلات کف لگن:
تقویت عضلات کف لگن یکی از کارآمدترین روشها برای پیشگیری از بی اختیاری ادرار و حتی در بعضی موارد درمان بی اختیاری ادرار و حتی کنترل آن میباشد. اگر هنوز بی اختیاری ادرار بیمار حاد نشده بهترین گزینه برای جلوگیری از بی اختیاری ادرار تمرینات تقویت عضلات کف لگن میباشد. با بالا رفتن سن، عضلات حمایت کننده مثانه (عظلاتی که زیر مجاری ادرار قرار گرفته) ضعیف می شوند، که خود یکی از دلایل بروز بی اختیاری ادرار می باشد. افراد میانسال و حتی جوان نیز در اثر بیماری یا آسیب دیدن عصب نخاع  دارای مشکلات بی اختیاری ادرار هستند. مخصوصا این مشکل در فصل زمستان و سرما شدت پیدا کرده و گاهی کنترل ادرار کاملا قطع میشود.
    • یکی از حرکات و به نوعی نرمش که در  منزل یا محل کار یا حتی ایستاده در صف میتوان انجام داد کگل نام دارد  ،  انجام این تمرین باعث تقویت عضلات کف لگن میشود و در صورت انجام مکرر این تمرینات در طول زمان چند ماهه مشکلاتی از قبیل بی اختیاری ادرار و حتی مدفوع را حل کرده ،البته تمرینات کگل کارایی های فراوان و مفید دیگر هم دارد که مورد بحث ما نیست.
    • کگل نرمشی بسیار ساده میباشد  که نشسته و ایستاده یا حتی موقع تلویزیون دیدن و هنگام انتظار یا هر زمان دیگری میتوان انجام داد, یکی از روشهای انجام بدین صورت است  که روی صندلی یا کاناپه نشسته اید کمی لگن خود را به سمت جلوی صندلی یا کاناپه بیاورید بدین صورت که فقط نیمی از قسمت لگن و باسن بر روی سطح قرار گیرد.
سپس سعی کنید عضلات زیر لگن خود را به حرکت دراورید,برای شروع شاید سخت و ناشدنی باشد ولی یک راه حل پیشنهاد میکنم!!! برای شروع و کنترل عضلات بهترین مکان سرویس بهداشتی و موقع دفع ادرار میباشد. ابتدا کمی ادرار کنید و سعی کنید در میانه کار ادرار خود را قطع کنید و همچنان ادرار خود را نگه دارید, سپس اجازه دهید ادرار خارج شود. دوباره از اول: شروع به ادرار کردن کنید و پس از حدود 3 ثانیه دوباره سعی بر قطع کردن ادرار خود کنید. عضلات کف لگن خود را حس کردید؟ حالا حتی ایستاده هم میتوانید عضلات کف لگن را شل و سفت (منبسط و منقبض) کنید مانند کاری که در سرویس بهداشتی انجام میدادید ولی صدها بار در طول روز و تعداد دفعات بالا و  مختلف. تاثیرش شگفت انگیزه!!!!!!! بیمار یا سالمند باید توجه داشته باشد که ساعاتی قبل از بیرون رفتن از منزل از محرک های مثانه, مانند کافئین, الکل, دلستر و نوشیدن آب کافی برای هیدراته ماندن میتواند به کاهش ادرار کمک کند. ساعاتی قبل از بیرون رفتن از منزل به میزان کافی آب بنوشید و دقیقا قبل از بیرون رفتن به سرویس بهداشتی مراجعه و دفع ادرار کنند. سن: با افزایش سن عضلات و بافت‌های لگن  معمولاً خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند (کنترل اسفنکتر) و با گذشت زمان ضعیف می شوند. یائسگی می تواند سطح استروژن را کاهش دهد و خطر ابتلا به بی اختیاری ادرار عصبی را افزایش دهد. دارو درمانی: دارو درمانی جهت کنترل ادرار یا بی اختیاری ادرار یکی دیگر از  راههای کاهش مصرف پوشینه میباشد که هم در آقایان و هم خانمها بسیار موثر میباشد که با تجویز پزشک  میتوان استفاده کرد. دارو درمانی در بسیاری از موارد کنترل کننده مناسبی برای بی اختیاری ادرار بوده است. جراحی:  یک راه حل عالی, به این دلیل که چندین نفر از آشنایان و اقوام نزدیکم با توصیه پزشک معالج, جراحی کرده اند و درمان شده, البته این موضوع شخصی میباشد بدلیل اینکه شرایط سنی, مالی و تشخیص پزشک معالج را باید در نظر داشت. تا حد امکان اجازه دهید سالمند یا بیمار از سرویس بهداشتی استفاده کند و کارهای روزانه شخصی خود را، به تنهایی انجام دهد، وقتی سالمند زمان زیادی در بستر باشد یا راه نرود عضلاتش تحلیل رفته و به سرعت توانایی کوچکترین کارهای شخصی و حتی قدرت راه رفتن چند قدمی خود را از دست میدهد و عوابق دیگر آن را نیز که زخم بستر و ….. میباشد را میدانید. در صورتی که شخص آلزایمر داشته و یا دارای معلولیت های جسمی و نخاعی باشد و توانایی نگه داشتن ادرار یا مدفوع خود را نداشته باشند و مجبور به استفاده از پوشینه (پوشک) میباشند و در آن صورت بهتر است برای راحتی بستن یا باز کردن پوشک، از پوشک چسبی استفاده کرد.
    • پساری، روش درمانی دیگری است که مختص خانم ها میباشد، حلقه ای داخل واژن قرار می گیرد تا مثانه بالا نگه داشته شود و جلوی ترشح ادرار نیز گرفته شود
این روش که خیلی معمول نیست ولی طبق تجربیات نویسنده مقاله و شنیده ها از مصرف کنندگان پوشک یا پوشینه بزرگسالان, میتوان  از پوشک با کیفیت خارجی مانند ابریفلکس  دانمارک و…. با قدرت جذب معمولی که قیمت آن مناسب تر از قدرت جذب بسیار بالا میباشد استفاده کرده و داخل آن از پوشک های نواری قدیمی یا نوار بهداشتی های ضخیم  قرار داده تا خود پد کمتر خیس شده و نوار داخل آن بعد از جذب رطوبت  تعویض گردد, در نتیجه مصرف پوشک(پوشینه) بیمار را پایین بیاورد. رژیم غذایی و هیدراتاسیون: 
    • الکل و نوشیدنی های گازدار
    • مصرف کافئین زیاد
    • استفاده از شیرین کننده های مصنوعی
    • مصرف غذاهایی که ادویه زیادی دارند
    • مصرف غذاهای اسیدی
    • خوردن داروهای فشار خون
    • قرص های شل کننده ماهیچه و مسکن ها
باعث افزایش بی اختیاری و ادرار مکرر میشود. برای بهتر بستن پوشینه و به اصطلاح پس ندادن آن توجه داشته باشید وقتی پد را از داخل بسته درآورده و باز کرده, کش های دور ران پوشینه را باز کنید در نتیجه کش های دور ران کمی از بدنه پوشک فاصله میگیرد و از پس دادن رطوبت جلوگیری میکند. شما میتوانید پوشینه یا پوشک بزرگسال یا بیمار را از فروشگاه اینترنتی آراتا کالا به صورت حضوری یا آنلاین سفارش دهید. (ارسال فوری _ ضمانت اصالت کالا و تاریخ مصرف معتبر)