عدم کنترل کامل ادرار و استفاده از پوشینه ویژه بی اختیاری (پوشک بزرگسال) در افراد بزرگسال و سالمند, هم آقایان و هم خانم ها با سن متوسط 50 سال به بالا یکی از مشکلات معمول  افراد میانسال میباشد. لازم به ذکر است مشکل بی اختیاری ادرار میتواند در هر سنی تجربه شود و برای فرد اتفاق بیفتد. بی اختیاری یک پیامد طبیعی بدن انسان است, پیری نیست. نگران  نباشید.

 

 

 

بله، درست است که احتمال بی اختیاری ادرار با افزایش سن افزایش می یابد، اما این بدان معنا نیست که  باید آن  را  به عنوان  بخشی  اجتناب ناپذیر  از زندگی  پذیرفت. بدون توجه به سن، درمان‌های زیادی برای درمان بی اختیاری ادرار وجود دارد، و  مهم این است که  وضعیت شما توسط یک متخصص به دقت رسیدگی شود. طرح درمان از متخصص دلسوز می تواند بخش بزرگی از مشکل بی اختیاری ادرار را بهبود ببخشد. بسیاری از خانم ها پس از زایمان طبیعی, علائم بی اختیاری ادرار را تجربه می کنند یا حتی والدین گزارش می دهند که فرزند نوجوان, رختخواب را خیس می کند یا لباس خود را کثیف می کنند. میزان بی اختیاری ادرار و سن شروع به از دست دادن کنترل ادرار به طور معمول, بستگی به جمله معروف ولی مهم, سبک زندگی, سلامت تغذیه, تحرک و ورزش دارد.

علل بی اختیاری ادرار:

سن:

با افزایش سن, عضلات و بافت‌های لگن معمولاً خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند (کنترل اسفنکتر) و با گذشت زمان ضعیف می شوند. یائسگی می تواند سطح استروژن را کاهش دهد و خطر ابتلا به بی اختیاری ادرار عصبی را افزایش دهد.

  • بی اختیاری در خانم ها: مشکل بی اختیاری ادرار مادران بعد از زایمان طبیعی یا بی اختیاری در خانم ها بدلیل بیماری های مختص به زنان شایع تر است.
  • بی اختیاری در آقایان: اکثر آقایان میانسال بدلیل مشکلات رایج پروستات درگیر بی اختیاری ادرار می شوند.
  • بی اختیاری ناشی از تغییر آب و هوا: هوای سرد و مرطوب و بارانی میتواند بی اختیاری ادرار را تشدید کند یا موجب بی اختیاری ادرار گردد.
  • بی اختیاری استرسی: هیجان و خنده و عطسه یا عصبانیت برای اشخاصی موجب بی اختیاری خفیف ادرار میگردد.
  • کهولت سن:سالمندان به دلیل کهولت سن و ضعف عضلات کف لگن و عضلات بدن همچنین کوچک شدن مغز و در نتیجه عدم کنترل کامل ادرار و گاهی مدفوع میشود.
  •  پر شدن مثانه و سرریزشدن ادرار: بی اختیاری ادرار از پر شدن کلیه ها نیز اتفاق می افتد.
  • بی‌اختیاری اضطراری: در برخی افراد احساس ناگهانی و شدید نیاز به ادرار کردن بلافاصله منجر به نشت ادرار می‌شود. این مورد به دلیل مشکلات عصبی، عفونت‌های ادراری، یا بیماری‌هایی مانند دیابت و پارکینسون یا حتی خوردن الکل و… که باعث تحریک بیش از حد مثانه می‌شوند، ایجاد می شود.

محققین و پزشکان متخصص روش هایی موثر برای کنترل یا درمان بی اختیاری ادرار ارائه داده اند.  این روش ها جهت کنترل بی اختیاری ادرار متوسط تا شدید توصیه نموده اند, که با مراجعه به پزشکان متخصص و حاذق, بهترین درمان را میتوانید دریافت کنید. پوشینه بزرگسال شورتی را میتوان تا درمان کامل بی اختیاری ادرار و کنترل ادرار به صورت موقت  استفاده کرد. مسیر درمان را به کمک پوشینه بزرگسال, آسان تر و با استرس کمتری پیگیری کنید. پوشینه بزرگسال (پوشک سالمند) این امکان را به مصرف کننده یا بیمار میدهد که با اعتماد بنفس کامل در جامعه حضور داشته باشد و به امور روزانه و درمان خود رسیدگی کند. با انتخاب درست برند با کیفیت پوشینه و انتخاب سایز درست, پوشینه شورتی بزرگسال در ظاهر فرد به هیچ عنوان مشخص یا برجسته نمیباشد و صدایی ناشی از پوشینه هنگام راه رفتن ایجاد نمیشود. ^مهم^ بی اختیاری ادرار خفیف یا قطره ای تا عدم توانایی کامل کنترل ادرار, خود به خود برطرف نمیشود و این مشکل با گذر زمان نیز حل نمیشود.

هرچه زودتر درمان را شروع کنید, راحت تر به درمان صد درصدی میرسید. تاخیر در شروع درمان, روند درمان را سخت تر خواهد کرد.

 

روش های موثر در کاهش مصرف  پوشک یا پوشینه بزرگسال

 

1. عادت ندادن سالمند به پوشیدن پوشینه (پوشک بزرگسالان)

خانواده یا پرستار سالمند یا بیمار, که دچار بی اختیاری ادرار نیز میباشد, به راحتی بیمار را به پوشیدن پوشینه (پوشک)  عادت ندهند و تسلیم سختی های بردن و آوردن بیمار یا سالمند به سرویس بهداشتی نشوند. بدین معنی برای راحت تر کردن کار, که سالمند را تا دستشویی همراهی کنند و منتظر بایستند و سالمند را به جای خود برگردانده، گزینه به ظاهر راحت تر بستن پوشینه یا پوشک بزرگسال را ترجیح ندهند.

پوشیدن یا پوشاندن پوشک شورتی، عادت میشود و استفاده دائمی از پوشینه را میطلبد. علاوه بر بی اختیاری ادرار ,در طول زمان به بی اختیاری مدفوع نیز منجر میگردد. ( نویسنده این مقاله تجربه نگهداری از سالمند و تجربه چندین ساله فروش و آموزش تیم فروش محصولات بهداشتی کودک و بزرگسال را دارد, به این دلیل این نکته ذکر شد که با سختی های این امر آشنا هستم)

2. تمرینات تقویت عضلات کف لگن موجب بهبود بی اختیاری ادرار میشود.

عضلات کف لگن نزدیک به مثانه، مجرای ادرار، پروستات (در مردان) و رحم (در زنان) قرار دارند. از نظر بی اختیاری مدفوع، عضلات کف لگن در مردان و زنان نزدیک به مقعد و روده قرار دارند. در واقع، این ماهیچه های کف لگن هستند که به ما اجازه می دهند مثانه و روده را کنترل کنیم. آنها از تمام اندام های داخلی که در ترشح ادرار، مدفوع و باد معده نقش دارند حمایت می کنند. آنها از ماهیچه های ضخیم و محکمی تشکیل شده اند که از جلو تا پشت کف لگن کشیده شده اند و می توانند مانند یک مینی ترامپولین بالا و پایین حرکت کنند. مشکل بی اختیاری ادرار در فصل زمستان و سرما شدت پیدا کرده و گاهی کنترل ادرار کاملا قطع میشود که بی اختیاری شدید ادرار محسوب میشود. گاهی اوقات حتی فردی که سابقه بی اختیاری ادرار نداشته در سرما با این مشکل روبرو میشود. تقویت عضلات کف لگن یکی از کارآمدترین روشها برای پیشگیری و درمان  بی اختیاری ادرار  میباشد. اگر هنوز بی اختیاری ادرار شما یا بی اختیاری ادرار بیمارتان حاد نشده بهترین گزینه برای جلوگیری و کنترل بی اختیاری ادرار تمرینات تقویت عضلات کف لگن میباشد. با بالا رفتن سن، عضلات حمایت کننده مثانه (عضلاتی که از نشیمنگاه تا دستگاه تناسلی قرار گرفته) ضعیف می شوند، که خود یکی از دلایل بروز بی اختیاری ادرار می باشد. البته همان طور که قبل گفته شد, فقط سالمندان احتمال مشکل بی اختیاری ادرار  را ندارند . بعضی افراد میانسال و حتی جوان نیز در اثر بیماری, ژنتیک یا آسیب به اعصاب نخاع دارای مشکلات بی اختیاری ادرار میشوند.

کنترل بی اختیاری ادرار با تمرینات کگل:

جهت تقویت عضلات کف لگن  و کنترل بی اختیاری ادرار یا جلوگیری از آن, حرکات و نرمش که در منزل یا محل کار یا حتی ایستاده میتوان انجام داد کگل میباشد. در صورت انجام مکرر این تمرینات در طول زمانی چند ماهه مشکلاتی از قبیل بی اختیاری ادرار و حتی مدفوع را حل کرده ،البته تمرینات کگل کارایی های فراوان و مفید دیگر هم دارد که مورد بحث ما نیست.

کگل نرمشی بسیار ساده میباشد که همان طور گفته شد, نشسته و ایستاده یا حتی موقع تلویزیون دیدن و هنگام انتظار یا هر زمان دیگری میتوان انجام داد. روی صندلی یا کاناپه بنشینید کمی لگن خود را به سمت جلوی صندلی یا کاناپه بیاورید بدین صورت که فقط نیمی از  لگن و باسن بر روی سطح کاناپه قرار گیرد.

سپس سعی کنید عضلات زیر لگن خود را به حرکت دراورید,برای شروع شاید سخت  باشد ولی یک راه حل پیشنهاد میکنم!!! برای پیداکردن عضلات کف لگن بهترین مکان سرویس بهداشتی و موقع دفع ادرار میباشد.

ابتدا کمی ادرار کنید و سعی کنید در میانه ادرار خود را قطع کنید و ادرار خود را نگه دارید, سپس اجازه دهید ادرار خارج شود.

دوباره از اول: شروع به ادرار کردن کنید و پس از حدود 3,4 ثانیه دوباره سعی بر قطع کردن ادرار کنید.

عضلات کف لگن خود را حس کردید؟ عضلات منقبض شده جهت قطع ادرار, همان عضلات کف لگن هستند.

حالا حتی ایستاده هم میتوانید عضلات کف لگن را شل و سفت (منبسط و منقبض) کنید مانند کاری که در سرویس بهداشتی انجام میدادید ولی صدها بار در طول روز و تعداد دفعات بالا و  مختلف.

تاثیرش شگفت انگیزه!!!!!!!

  • عضلات کف لگن خود را منقبض کنید و این انقباض را برای ۳ تا ۵ ثانیه نگه دارید.
  • ماهیچه‌ها را ریلکس و شل کنید و ۳ تا ۵ ثانیه استراحت بدهید سپس دوباره انجام دهید.

3. هیدراته کردن مثانه:

بیمار یا سالمند باید توجه داشته باشد که ساعاتی قبل از بیرون رفتن از منزل از محرک های مثانه, مانند کافئین, الکل, دلستر خودداری کنند. نوشیدن آب کافی برای هیدراته ماندن میتواند به کاهش ادرار کمک کند.

هیدراته کردن مثانه بدین صورت میباشد که ساعاتی قبل از بیرون رفتن از منزل به میزان کافی آب بنوشید و دقیقا قبل از بیرون رفتن از منزل, به فاصله چند دقیقه دوبار به سرویس بهداشتی مراجعه و دفع ادرار کنید.

دارو درمانی:

داروهایی طبق تجویز متخصصین وجود دارد که موجب کاهش اسپاسم مثانه و دستگاه ادراری میشود. از این داروها (طبق دستور متخصص) برای حل مشکل مثانه فعال و تکرر ادرار و بی‌ اختیاری ادرار مصرف و تاثیر فراوان را می توان حس کرد. کافیست به پزشک متخصص و حاذق و خوشنام مراجعه فرمایید و دستورالعمل مناسب را دریافت کنید.

دارو درمانی جهت کنترل ادرار یا بی اختیاری ادرار یکی دیگر از  راههای کاهش مصرف پوشینه میباشد که هم در آقایان و هم خانمها بسیار موثر میباشد.

دارو درمانی در بسیاری از موارد کنترل کننده مناسبی برای بی اختیاری ادرار میباشد.

یک راه حل عالی دیگر

5. جراحی: 

 به این دلیل عالی که, تعدادی از آشنایان و اقوام نزدیک با توصیه پزشک معالج, بعد از عمل جراحی مربوطه,  مشکل بی اختیاری ادرار شان درمان قطعی شده است, البته این موضوع شخصی میباشد بدلیل اینکه شرایط سنی, مالی و تشخیص پزشک و مراقبت های بعد از عمل را باید در نظر داشت.

تا حد امکان اجازه دهید سالمند یا بیمار از سرویس بهداشتی استفاده کند و کارهای روزانه شخصی خود را، به تنهایی انجام دهد، وقتی سالمند زمان زیادی در بستر باشد یا راه نرود عضلاتش تحلیل رفته و به سرعت توانایی کوچکترین کارهای شخصی و حتی قدرت راه رفتن چند قدمی خود را از دست میدهد و عوابق دیگر آن را نیز که زخم بستر و ….. میباشد را میدانید.

پسیاری:

روش درمانی دیگری است که مختص خانم ها میباشد، حلقه ای توسط جراح و متخصص مربوطه داخل مجرای ادرار قرار می گیرد تا مثانه بالا نگه داشته شود و از عضلات مثانه حمایت کند, در نتیجه به کنترل بی اختیاری ادرار کمک میکند.

تصحیح رژیم غذایی و هیدراتاسیون: 

برخی نوشیدنی‌ها، غذاها و داروها ممکن است به عنوان مدرر عمل کنند و مثانه شما را تحریک کرده و حجم ادرار شما را افزایش دهند. این موارد شامل: الکل کافئین نوشیدنی‌های گازدار و آب‌های گازدار شیرین‌کننده‌های مصنوعی شکلات فلفل‌های تند غذاهایی که ادویه، شکر یا اسید بالایی دارند، به‌ویژه میوه‌های مرکبات داروهای قلب و فشار خون، آرام‌بخش‌ها و شل‌کننده‌های عضلانی دوزهای زیاد ویتامین C

  •  

باعث افزایش بی اختیاری و ادرار مکرر میشود. در صورتی که فردی آلزایمر داشته باشد, یا دارای معلولیت های جسمی و نخاعی باشد و توانایی نگه داشتن ادرار یا مدفوع خود را نداشته و مجبور به استفاده از پوشینه بی اختیاری ادرار (پوشک) میباشد, در آن صورت بهتر است برای راحتی بستن یا باز کردن پوشک، از پوشک چسبی استفاده کرد.

عوارض بی‌اختیاری ادرار مزمن عبارتند از:
  • مشکلات پوستی: بثورات، التهابات یا عفونت‌های پوستی و زخم‌ها می‌توانند در پوست نواحی که دائما مرطوب هستند، ایجاد شوند.
  • عفونت‌های دستگاه ادراری: بی‌اختیاری ادراری خطر ابتلا به عفونت‌های مکرر دستگاه ادراری را افزایش می‌دهد.
  • تأثیر بر زندگی شخصی: بی‌اختیاری ادرار می‌تواند روابط اجتماعی، شغلی و شخصی فرد را تحت تاثیر قرار دهد و موجب عدم اعتماد به نفس و گوشه گزینی گردد.

 

پد حمایت کننده داخل پوشینه:

این روش که خیلی معمول نیست ولی طبق تجربیات نویسنده مقاله و شنیده ها از مصرف کنندگان پوشک یا پوشینه بزرگسال, میتوان  از پوشک با کیفیت خارجی مانند ابریفلکس  و…. با قدرت جذب بالا که قیمت آن مناسب تر از قدرت جذب بسیار بالای آن برندها میباشد استفاده کرده و داخل آن از پوشک های نواری قدیمی یا نوار بهداشتی های ضخیم  قرار داده تا خود پد کمتر خیس شده و نوار داخل آن بعد از جذب رطوبت تعویض گردد, در نتیجه مصرف پوشک (پوشینه) بیمار را کاهش دهد.

انواع پوشینه (پوشک بی اختیاری ادرار) بزرگسال:

در ادامه مقاله به انواع پد بهداشتی و پوشینه های بی اختیاری بزرگسال اشاره شده.

پوشک یا پوشینه بی اختیاری ادرار سالمند و افرادی که از بی اختیاری ادرار رنج میبرند, در چند برند وارد کشور و چند برند در داخل کشور تولید میگردد و خود دلیل بر اختلاف قیمت پوشینه ها و به نوعی سرگردانی انتخاب برند, برای مصرف کنندگان میگردد.

بدون درنظر گرفتن تورم در کشور, افزایش ناگهانی قیمت مواد اولیه تولید پوشک بچه و پوشینه بزرگسال و پد های بهداشتی خانم ها (ماده کریستالی جذب کننده به نام “سدیم پلی آکریلات”. پلی آکریلات سدیم یک پلیمر است. پلیمر ماده ای است که در آن مولکول های کوچک به هم می پیوندند و زنجیره های بلندی را تشکیل می دهند. سدیم پلی‌اکریلات یک پودر دانه‌ای سفید (گرانول) است که به سرعت آب را جذب می‌کند. این ماده به طور فوری از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر وزن خود را در آب جذب می‌کند. یکی از کاربردهای اصلی پودر گرانول، در تولید محصولات بهداشتی و کالاهای جاذب آب مانند پوشک, زیرانداز بیمار, پدهای بهداشتی میباشد). افزایش قیمت پودر گرانول که مایع را به گوله های ژله ای تبدیل میکند در سراسر جهان, قیمت جهانی این دسته محصولات را  افزایش داده. قیمت تمام شده برای مصرف کننده ها, بحرانی جدید علاوه بر بی اختیاری ادرار, ایجاد کرده که صرفه جویی در مصرف یکی از روش ها برای کاهش هزینه و استفاده کمتر از پوشک بزرگسال و سالمند باشد.

پد نواری مناسب بی اختیاری ادرار متوسط

پدهای نواری هم برای آقایان و خانم ها قابل استفاده میباشد. در لباس زیر یا شورت های ویژه یا  سرجری فیکس ها جایگذاری میشود و مناسب بی اختیاری های ادرار متوسط (منظور از بی اختیاری ادرار متوسط,نشت ادرار به صورت قطره ای) میباشد, که قیمت این پدها از پوشینه های شورتی مناسب تر میباشد.

نمونه ای از سرجری فیکس

نمونه سرجری فیکس

پوشک چسبی

مانند پوشک بچه بسته و پوشیده می شود. بیشتر مناسب سالمندان یا بیماران در بستر می باشد, زیرا با پهلو به پهلو کردن فرد میتوان به راحتی پوشک را تعویض کرد.

پوشک شورتی یا پوشینه شورتی بزرگسال

مانند لباس زیر معمولی  پوشیده میشود و با خیالی آسوده از عدم نمایان بودن و نگرانی از آشکار بودن برای بقیه, می توان به امور روزمره خارج از منزل پرداخت.

پوشک شورتی بزرگسال مخصوص بی اختیاری ادرار برند ابری فلکس ساخت کشور دانمارک با کیفیت ترین پوشک بزرگسال حال حاضر میباشد.

یک نکته مهم در ارتباط با پوشیدن پوشینه شورتی

برای بهتر بستن یا پوشیدن پوشینه شورتی و به اصطلاح پس ندادن آن توجه داشته باشید وقتی پد را از داخل بسته درآورده و باز کرده, کش های دور ران پوشینه را باز کنید.  کش های دور ران را کمی از بدنه پوشک فاصله دهید تا به خوبی دور ران پاها در بر گیرد. این امر از پس دادن رطوبت به لباس جلوگیری میکند.

شما میتوانید پوشینه یا پوشک بزرگسال یا بیمار را از فروشگاه اینترنتی آراتا کالا واردکننده و خرید به صورت عمده, آنلاین سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید. (ارسال فوری _ ضمانت اصالت کالا و تاریخ مصرف مع

برترین و با کیفیت ترین برند پوشینه شورتی بزرگسال ساخت دانمارک در ایران